میوههای خشک انرژی، ویتامین، مواد معدنی، فیبر غذایی و چندین ترکیبات زیست فعال را تامین میکنند. از این رو میانگین مصرف میوههای خشک در بارداری برای سلامت کلی کودک اهمیت دارد. میوه های خشک شده از میوه های کم اب، خشک شده و غنی از مواد مغذی می باشند.
استفاده از میوه خشک شده نارگیل به عنوان یک ماده در بارداری بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. با توجه به فواید بهداشتی، عوارض جانبی، اقدامات احتیاطی و برخی نکات برای اضافه کردن میوه خشک به بارداری توصیه می شود.
روزانه چقدر میوه خشک می خورید؟ به طور کلی برای اکثر زنان باردار نصف لیوان خشک شده میوه، ۱۲ بادام، ۲۴ پسته اکبری و ۷ نصف اجیل در روز کافی است. اما هر زنی این میزان تفاوت را دارد. از اینرو میزان خشکبار که شما میتوانید هر روز در طول بارداری مصرف کنید بستگی به کالری روزانه و وضعیت کلی سلامت شما دارد. با یک متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید تا بدانید که هر روز چه مقدار میوه خشک شده میتوانید بخورید.
چگونه خشکبار برای سلامتی دوران بارداری مفید است؟ اجیل و خشکبار (بدون شکر اضافه شده) مواد غذایی پرانرژی هستند که حاوی مواد مغذی ضروری و ترکیبات زیست فعال هستند که ممکن است در صورت مصرف منظم، مزایای سلامتی زیادی برای شما و جنین شما داشته باشند.
۱- تحویل انرژی سریع: یک زن باردار بین ۱۹ تا ۳۰ سال نیاز به ۲۰۰۰ تا ۲۶۰۰ کیلوکالری انرژی از سه ماه اول تا سوم بارداری دارد. داده های تحقیق نشان داد که ۱۰۰ گرم بادام، بادام زمینی و گردو به ترتیب انرژی ۵۷۵، ۵۵۳ و ۶۵۴ کیلوکالری می دهند. انجیر خشک و خرما به ترتیب ۲۷۷ و ۲۴۹ کیلوکالری تولید میکنند. در حالی که این میوه های خشک، انرژی سریع را فراهم می کنند، دقت کنید که چقدر می خورید، زیرا بسیاری از انها می تواند باعث افزایش وزن ناخواسته شود.
۲- تامین ریز مغذی ها: میوه های خشک شده مانند کشمش، الو خشک، زردالو، خرما و انجیر منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین A، B، C، پتاسیم، منیزیم، فسفر و اهن هستند. از سوی دیگر، گردو، بادام، پسته و اجیل، ویتامین E، ویتامین K و فولات. تنها این مواد مغذی میتوانند در جنین تولید شده و حاملگی سالم را حفظ کنند.
۳- تقویت سلامت روده: میوه های خشک و اجیل شامل مقدار قابل توجهی فیبر غذایی است که می تواند به بهبود هضم و حفظ حرکات روده سالم و جلوگیری از یبوست کمک کند. فیبر همچنین به عنوان یک ماده پریبیوتیک عمل میکند که رشد پروبیوتیکها (باکتریهای خوب) را ترویج میدهد و سلامت و رفاه عمومی را افزایش میدهد. از انجا که جنین برای تغذیه به مادر وابسته است، این اثرات مثبت مصرف فیبر نیز احتمالا برای کودک مفید است.
۴- تقویت ایمنی: تحقیقات نشان می دهد که اجیل و خشکبار حاوی چندین ترکیب زیست فعال مانند فنل ها، کاروتنوئید ها و فیتواسترول ها هستند که دارای اثرات انتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. این اثرات باعث افزایش ایمنی و کمک به حل مشکلات متابولیک میشود که منجر به مشکلات مزمن سلامتی مانند دیابت نوع ۲ میشود.
۵- مبارزه با کمبود مواد مغذی: کم خونی فقراهن در دوران بارداری یک مشکل شایع است. شواهد نشان میدهد که مصرف مرتب مغزها، مانند بادام و پسته و خشکبار مانند کشمش و الو میتواند به افزایش اهن دریافتی کمک کند. با توجه به این که اهن تولیدی از غذای گیاهی کم است، باید از غذاهای غنی از ویتامین C مانند مرکبات استفاده شود.
۶- بهبود سلامت استخوان: شواهد نشان می دهد که میوه های خشک و اجیل مانند الو، بادام، بادام زمینی و بادام حاوی مواد مغذی متعددی از قبیل ویتامین K، منگنز، بور، مس، کلسیم، منیزیم، مس و پتاسیم است که باعث ارتقا سلامت استخوان می شود.
۷- بهبود سلامت قلب: تحقیقات نشان می دهد که مصرف اجیل و خشکبار کنترل قند خون را بهبود می بخشد و اثر مثبتی بر سلامت قلبی عروقی دارد. خواص انتیاکسیدانی و ضد التهابی اجیل و خشکبار از چربیهای سالم از جمله PUFA (اسیدهای چرب غیر اشباع متعدد) و ترکیبات زیست فعال استخراج میگردد.
خشکبار و خشکبار از جمله مواد غذایی مغذی و پرانرژی هستند که میتوانند در بین زنان باردار، غذای مناسبی جهت براورده کردن ارزوها و گرسنگی فراهم کنند. عوارض احتمالی میوه خشک شده در طول بارداری میوههای خشک شده سرشار از میوههای میوهخوار هستند که شکر طبیعی هستند.
در بسیاری از موارد میوه خشک با اب شکر سرو می شود تا انها را خوشمزه تر کند. شواهد نشان میدهد که مصرف این میوههای خشک شده کالری را افزایش میدهد و وزن ناخواسته را افزایش میدهد. علاوه بر این، در زیر برخی از عوارض جانبی که ممکن است میوه خشک در طول بارداری ایجاد کند، وجود دارد.
۱- بررسی اختلالات گوارشی: خشکبار میتواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی خفیف مانند خشک کردن و سوء هاضمه در افراد حساس شود. بنابراین اگر شما بطور منظم میوه خشک را قبل از بارداری مصرف نکنید، شروع به اهسته. برای مثال، اول از سه تا چهار میوه خشک بخورید و سپس به ارامی افزایش یابد. همچنین قبل از شروع خشکبار با پزشک خود مشورت کنید.
۲- الرژی: خشکبار ممکن است واکنشهای الرژیک و واکنشهای متقابل، به ویژه در کسانی که حساسیت به سابقه خانوادگی به میوهها و/یا اجیل درخت داشته باشند، ایجاد کند. همچنین خشکبار اغلب با سولفیت درمان می شود تا رنگ برخی از میوه های خشک مانند دانه های کاج خشک شود. سولفیتها میتوانند موجب واکنشهای الرژیک و عدم تحمل در برخی افراد شوند.
۳- الودگی متقابل: میوه های خشک و اجیل، می تواند به قارچ ها در هنگام نگهداری به طور غیر مناسب الوده شود. این میکروارگانیسم ها مواد شیمیایی مضر تولید می کنند که می تواند باعث مشکلات سلامتی جدی شود. بنابراین، شما باید برای اطمینان از کیفیت میوه ای که قصد دارید در زمین مصرف کنید، اقدامات احتیاطی انجام دهید.
اقدامات احتیاطی در مورد مصرف خشکبار در طول بارداری در اینجا برخی از اقدامات احتیاطی لازم برای اضافه کردن میوه خشک به عنوان بخشی از رژیم بارداری شما:
۱- خرید میوه های خشک الی با بسته بندی مناسب از یک فروشنده قابل اعتماد و معتبر.
۲- برای جلوگیری از خطر هجوم حشرات و میکروبی که ممکن است رخ دهد، میوه خشک بسته بندی شده را به جای میوه نرم انتخاب کنید.
۳- میوه های خشک شده را به جای میوه هایی که در معرض حرارت شدید قرار دارند انتخاب کنید. میوههای خشک تولید شده با حرارت شدید ممکن است حاوی اکریلامید باشند که یک سم عصبی است که میتواند بر سلامت شما و فرزند شما تاثیر بگذارد.
۴- برچسب محصول را با دقت بخوانید و اطمینان حاصل کنید که میوه های خشک شده فاقد افزودنی و نگهدارنده هستند.
۵- تاریخ تولید و بسته بندی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که میوه های خشک شده خیلی قدیمی نیستند. میوههای خشک که برای مدت طولانی نگهداری میشوند، ممکن است حاوی کپک یا حشرات باشند، به خصوص اگر به درستی نگهداری نشوند.
۶- به هشدارهایی که در مورد بسته بندی که میوه خشک می تواند به همان اندازه حساسیت دیگر الرژن ها مانند بادام زمینی تولید کند توجه کنید. توجه به این موضوع باعث میشود که تصمیمی اگاهانه بگیریم، به خصوص اگر الرژی داشته باشید.
۷- میوه های خشک را تا زمان استفاده در بسته بندی مناسب نگه دارید. بسته بندی ها پس از باز شدن بسته ها، میوه های خشک شده را در ظرف قرار داده و انها را در محیطی سرد و تاریک که دور از نور خورشید قرار دارد نگه می دارند تا از فساد ان جلوگیری شود.